Sostenibilitat

Territori

La cursa transcorre per zones de propietat privada. Sigueu respectuosos amb la gent que hi viu, i respecteu en tot moment la prohibició de passar pel mig de camps llaurats.

Si trenqueu algun pastor elèctric, preneu nota de la ubicació i informeu tant bon punt arribeu al centre de competició per tal de poder-lo reparar

Mobilitat

Si voleu arribar a Casserres en transport públic podeu consultar els serveis públics a la web MOU-TE de la Generalitat https://mou-te.gencat.cat/itinerary

A Gironella hi ha recàrrega de cotxes elèctrics. Si algú necessita aquest dispositiu, en trobarà a al pàrquing del local del Blat. https://bit.ly/3sODiN

Residus

Al centre de competició  hi haurà una illa de recollida segregada de residus que demanem que feu servir si genereu algun residu. Si us plau, no feu servir les papereres del càmping excepte que pernocteu allà.

D’acord amb la nostra política de no utilització de plàstics d’un sol ús, per beure en l’avituallament de final de cursa és imprescindible portar un got propi. L’organització no facilitarà gots d’un sol ús de cap mena.

També us proposem que si porteu algun beure propi o un àpat o feu amb embolcalls o ampolles reutilitzables per tal de minimitzar residus.

Mercat Uala-O

Des del COB ens sumem a la iniciativa d’oferir una segona oportunitat al material esportiu i us animem que porteu aquelles equipacions o objectes d ‘orientació que ja no us serveixen (petites, grans, poca graduació, no van amb vosaltres…) o que tenen una “tara” i vosaltres no teniu ganes de reparar-los (estrips, cremallera trencada…) i fer que una altra persona els hi pugui donar un segon ús.

Pots consultar les condicions del UALA-O aquí.

Accessibilitat

Si teniu alguna necessitats especial us recomanem que ens ho feu saber al formulari d’inscripcions per poder donar-hi resposta el millor que ens sigui possible.

Hi haurà pàrquing reservat per persones amb mobilitat reduïda a prop del centre de competició

També hi haurà un bany accessible a les instal·lacions privades del càmping, pel que per fer-ne ús haureu de contactar amb l’organització.

A Gironella i al Berguedà hi ha recursos turístics adaptats a diferents necessitats. A la pestanya de Turisme podeu consultar aquests recursos.

Seguretat

Tot i que l’orientació no és una activitat de risc, al ser una activitat esportiva en un terreny de muntanya pot causar lesions físiques en principi poc greus. És important llegir tota la informació tècnica de la cursa, ja que si hi ha un risc específic al terreny es detalla en aquell apartat.

El Club d’Orientació Berguedà ha elaborat un pla d’emergències específic per poder donar resposta ràpida a possible evacuacions de persones que pateixin algun tipus de lesió o qualsevol altra emergència mèdica durant la competició.

En cas d’accident en cursa la persona participant haurà de fer el possible per poder donar l’alerta a qualsevol persona que es trobi al terreny, intentar arribar pels seus propis medis al centre de competició o trucar al número 659134887 (David Tarres).

Hi haurà una ambulància al centre de Competició.

També tindrem actiu el nostre pla d’assetjament amb un punt lila (persona de l’organització que porta una identificació amb punt lila al braç) , per si alguna persona es troba en alguna situació incòmoda o no desitjada o de discriminació i necessita ajuda o vol denunciar-ho.

Pots consultat tota la informació a:

COB.ORIENTACIO.CAT/SOSTENIBILITAT