Campionat de Catalunya Nocturn

Última cursa del dia, que posarà a prova els millors orientadors catalans en un terreny molt interessant.

Centre de Competició i aparcament

 • Podeu consultar els inscrits al Campionat de Catalunya Nocturn 2024.
 • Comproveu que totes les dades estiguin bé.
 • Recordeu que hi ha dues sortides en massa segons la categoria.

Centre de Competició i aparcament

El Centre de Competició és una esplanada al costat de la carretera, fàcilment accessible, però sense gaire il·luminació.

L’aparcament és al costat del Centre de Competició. Hi ha lloc suficient per a tots els vehicles i autocaravanes que vulguin aparcar-hi. Això sí, s’haurà de seguir les instruccions del personal de l’organització per ajustar-nos al màxim.

En el Centre de Competició disposarem de GUARDERIA, però caldrà apuntar-se prèviament per tal de tenir una previsió en el següent FORMULARI. Si no s’apunta ningú, no garantim tenir aquest servei disponible.

Mapa i terreny

Prats de Lluçanès, cartografiat per Serguei Simakin el 2018 segons la normativa ISOM 2017 (amb algunes variacions). Actualitzat per Lleí Viles aquest 2024.

Terreny on podem trobar una mica de tot: zones amb grups de roques, boscos amb bona penetrabilitat, amb no tan bona, prats, camps de conreu, lloses de roca i una xarxa de camins prou bona.

A dalt, mostres del mapa original.

A sota, mostres del mapa actualitzat.

Categories Camp Cat Nocturn

El Campionat de Catalunya nocturn  serà puntuable per a la classificació de Copa catalana i es disputaran totes les categories de Copa Catalana.

Cada categoria d’edat disputarà el seu propi Campionat de Catalunya. Els Campionats de Catalunya absoluts només els disputaran les categories HD-Sènior. Les categories HD-Sènior, equivaldran a H21E i D21E per a la classificació de Copa Catalana. Les categories H/D21A no disputaran els Campionats de Catalunya, però sí que seran tingudes en compte per a la puntuació respectiva de Copa Catalana.

Les categories Infantils i Cadets (HD10, HD12, HD14 i HD16) sortiran amb llum, disputant els últims controls de nit.

Totes les categories (excepte HD10 i HD12) tindran dispersions en els seus recorreguts per tal de no afavorir els seguiments i perquè la cursa sigui el més “neta” possible.

Funcionament

Es faran dues sortides en massa, o sigui, tots els participants sortiran a l’hora. El lloc de sortida es farà des del mateix Centre de Competició.

La primera serà a les 18:45 (amb llum diürna) i les categories que en prendran part seran:

 • HD10, HD12, HD14 i HD16.

La segona sortida serà a les 19:15 (o quan es faci fosc) i en prendran part:

 • HD18, HD20, HD21A, HD21E, HD35, HD40, HD45, HD50, HD55, HD60 i HD65.

Per tal de no afavorir els seguiments i que les curses siguin el màxim de competitives, hi haurà “papallones” en tots els circuits.

Tots els participants, tant els que surten a les 18:45 com els de les 19:15, hauran de portar frontal o algun sistema lumínic que els serveixi per veure-hi. Recordem que a les 19:15 hores pràcticament ja serà fosc i que la cursa transcorrerà majoritàriament pel bosc.

10 min abans de l’hora de sortida es podrà entrar a la zona de sortida, on s’haurà de netejar i comprovar la pinça sportident. Totes les persones participants hauran de col·locar-se a la seva línia de sortida, i l’organització proveirà el mapa individualment uns minuts abans de l’hora de sortida, el qual restarà a terra i no es podrà girar fins que es doni l’ordre de sortida.

A l’esquerra podeu veure un croquis del Centre de Competició:

 • Pàrquing
 • Sortida
 • Última fita i meta
 • Inscripcions, avituallament i descàrrega de resultats

Distàncies i desnivells

Notes del traçador

Aquest serà un Campionat de Catalunya Nocturn a on les persones participants podran gaudir de l’orientació en estat pur i la competició en el seu màxim exponent. El mapa amaga unes zones precioses, de bona penetrabilitat i tècnicament interessants, amb petits tallats, lloses de pedra, petits verds, etc. En aquestes zones és on s’ha aprofitat per crear els sistemes de dispersió (“papallones”) i, per tant, caldrà estar alerta a causa de la gran quantitat de fites properes en algunes parts del mapa. També hi haurà trams on caldrà prendre bones decisions a l’hora de triar eleccions de ruta, amb presència de verds, camins i zones de conreu.

Queda totalment prohibit creuar qualsevol zona de conreu (símbol 412), i fer-ho pot ser motiu de desqualificació.

També serà important estar molt alerta per la presència d’alguns filats que no estan marcats al mapa i no són gaire visibles al terreny. Si alguna persona en fa malbé algun, caldrà que ho notifiqui a l’organització per tal de poder-lo reparar.

Pol Ràfols

Jurat tècnic

 • Participant de la categoria Èlit: Alba Trabal
 • Participant d’una altra categoria oficial: Cristina Bertran
 • Participant d’una altra categoria oficial: Rosa Sanjaume
 • Controlador FCOC: Carles Loré
 • Representant del club: Pol Ràfols