SOSTENIBILITAT

L’any 2020 vam començar a treballar amb fermesa el compromís de sostenibilitat del Club.

Si bé els darrers anys ja havíem incorporat una sèrie de canvis en aquesta direcció, el 2020 ens vam adherir al compromís Biosphere de la Diputació de Barcelona.

També disposem del segell SAFE TRAVELS promogut per The World Travel & Tourism Council (WTTC) que reconeix els protocols de viatge segur a escala mundial i permet reconèixer les empreses, entitats i destinacions que han adoptat protocols normalitzats de mesures de seguretat i prevenció enfront de la COVID-19.

L’adhesió Biosphere és un compromís de territori, una eina que ens ha de servir d’excusa per treballar amb els Objectius de desenvolupament Sostenible com a teló de fons, i que des de la comarca del Berguedà ens permet fer-ho amb conxorxa amb els ens públics i privats que també s’han adherit.

En aquest apartat de la web trobareu alguns documents lligats la nostra filosofia:

  • La política de sostenibilitat on establim la missió, visió i valors del club, i els principis sobre els que es basa el nostre compromís.
  • El pla d’acció anual, que incorpora els objectius de millora que ens marquem periòdicament, per millorar el nostre comportament.
  • Bones pràctiques genèriques aplicables a totes les nostres curses.
  • Els indicadors del nostre sistema de gestió, que ens ajuden a mesurar què està passant i on millorem i alhora ens permeten comunicar objectivament els avenços que fem.

En paral·lel tenim tot un sistema de gestió preparat per implementar en cada cursa o esdeveniment que organitzem i que esperem fer efectiu ben aviat, quan la pandèmia ens deixi tornar a córrer!!!

Per la gestió ambiental hem adoptat accions per tenir cura del nostre entorn, no només minimitzant l’impacte sobre el medi sinó també fent un esforç per sensibilitzar a tot el món orientador i sobre tot als nostres socis i sòcies per tal de que també adoptin criteris sostenibles en el seu dia a dia.

A les nostres curses prioritzem la prevenció en la generació dels residus i la valorització dels que encara produïm. Tenim plans d’acció per eliminar envasos o altres productes d’un sol ús i apostar per la reutilització de materials propis o que ens puguin cedir.

Tenim un objectiu d’eliminació  del consum de combustibles fòssils, i pel que fa al consum d’aquests en el transport oferim plans de mobilitat per reduir entre tots el seu consum de forma parcial.

El nostre compromís social té el punt de mira en temes com la salut, la seguretat, la igualtat i la inclusió.

Dissenyem un pla d’emergència específic per cada cursa per poder donar així resposta ràpida i de qualitat a possibles accidents que puguin succeir.

Tenim un protocol contra l’assetjament sexual o de qualsevol altra mena i incorporem un “punt lila” a totes les nostres curses. Aquí el nostre posicionament és la tolerància zero.

També comencem a treballar per fer de les curses un espai per a tothom. Al 2021 incorporem de forma sistemàtica serveis específics per persones amb discapacitat, i esperem poder treballar en un futur per fer de les curses un esdeveniment 100% inclusiu.

Des de la vessant econòmica apostem per ser una entitat compromesa amb el territori i els seus agents, i donem prioritat a aquells que com nosaltres tenen un compromís darrere, ja sigui en la compra de productes i serveis necessaris a les curses com en la promoció de serveis sostenibles.

Per últim, seguim treballant en la millora contínua de la qualitat de les nostres curses, i mesurarem la satisfacció de les persones participants als esdeveniments esportius per detectar recorreguts a tenir en compte en aquest sentit.