Cursa Final Esprint

La final es correrà al centre històric de Solsona, en un mapa nou per a la majoria de les persones participants. Podeu estar segurs que no us decebrà!

Centre de Competició

  • El Centre de Competició estarà ubicat a la Plaça del Camp, just a l’entrada oest del nucli antic.
  • No hi haurà un espai específic per aparcar. Ho haureu de fer en els carrers pròxims, tot i que recomanem fer-ho a l’aparcament de sobre la Plaça del Camp perquè és molt gran i queda just al costat del Centre de Competició.
  • No hi haurà quarantena, i l’espai per escalfar serà a la zona del centre de competició. Demanem a tota persona participant que no entri al nucli antic.

Sortides i arribades

  • Sortida: al mateix Centre de Competició
  • Arribada: al Centre de Competició
  • Hi haurà fita vista per a algunes categories.

Al requadre de la dreta hi podeu veure una explicació de com s’efectuaran les sortides, la meta i el pas d’espectadors segons la categoria.

Mapa i terreny

Solsona, mapa cartografiat l’any 2017 per Elia Vettorel i Janos Manarin el 2017 i passat a la normativa ISSProm2019 per Pau Llorens aquest 2023.

Nucli antic molt ben conservat amb carrerons estrets i sinuosos, túnels, places i poc desnivell.

A la dreta, el mapa utilitzat pel MOC 2018.

A sota, mostres del mapa de Solsona.

Distàncies i desnivells

Totes les categories correran amb un mapa a escala 1:4000, i el temps guanyador de totes les categories serà de 14 minuts.

Notes del traçador

La final del campionat de Catalunya serà un esprint amb eleccions de ruta constants que sumat a un ritme alt a causa del poc desnivell que té el centre històric de Solsona faran esprémer-se al màxim a tots els orientadors i orientadores! Passant per carrers amb molta història, tots ells de vianants i sense pràcticament cap cotxe, amb passos coberts i places de totes mides construeixen un mapa ideal per a les curses d’orientació que segur que no us deixarà indiferent.

Els recorreguts, a part de buscar el màxim d’eleccions de ruta en cadascuna de les fites (dues, tres, quatre, cinc…) també intentaran posar a prova la concentració dels corredors més experts, amb un canvi de mapa just en el pas d’espectadors per a les categories més altes, aprofitant així també la part més interessant del mapa. I alhora, la sortida de totes les categories serà a la mateixa plaça del centre de competició, al costat de la meta, perquè puguem animar al màxim a tots els participants de les diferents categories i perquè sigui un campionat molt visible i atractiu per a tothom!
Hi haurà algú capaç de triar sempre la millor elecció de ruta? Ja ho veurem…

Pau Llorens

Jurat tècnic

  • Controlador FCOC: Annabel Valledor
  • Participant de la categoria Èlit: Biel Ràfols
  • Participant d’una altra categoria oficial: Clara Pañella
  • Representant del club: Anna Garriga