Sostenibilitat

Territori

La cursa transcorre per zones de propietat privada. Sigueu respectuosos amb la gent que hi viu, i respecteu en tot moment la prohibició de passar pel mig de camps llaurats.

Si trenqueu algun pastor elèctric, preneu nota de la ubicació i informeu tant bon punt arribeu al centre de competició per tal de poder-lo reparar

Residus

A Guardiola de Berguedà hi ha recollida de residus porta a porta. Malgrat això l’Ajuntament i la Diputació ens ha subministrat prou contenidors perquè tots els espais es mantinguin nets. Al centre de competició sí hi haurà una illa de recollida segregada de residus que demanem feu servir si genereu algun residu in situ. Hi haurà també dues illes als pàrquings d’autocaravanes i furgonetes (piscina municipal i font del Panxut).
Tenint en compte que el millor residu és aquell que no és genera, us convidem a que utilitzeu embolcalls, gots i ampolles reutilitzables per portar els aliments  i begudes, si és el cas.

Als nostres avituallaments només hi hauran fonts d’aigua, pel que és necessari que porteu un got propi per fer-ne ús (queda totalment prohibit per motius sanitaris beure aigua de les fonts directament a galet sense got).

Accessibilitat

A la piscina municipal hi haurà banys adaptats per persones amb mobilitat reduïda

A la plaça de l’ajuntament, on hi ha el centre de competició, hi ha un aparcament reservat també per persones que tinguin necessitat d’ús (just davant del BBVA).