Sostenibilitat

Territori

La cursa transcorre per zones de propietat privada. Sigueu respectuosos amb la gent que hi viu, i respecteu en tot moment la prohibició de passar pel mig de camps llaurats.

Si trenqueu algun pastor elèctric, preneu nota de la ubicació i informeu tant bon punt arribeu al centre de competició per tal de poder-lo reparar

Mobilitat

Si voleu arribar a Avinyó en transport públic podeu consultar els serveis públics a la web MOU-TE de la Generalitat https://mou-te.gencat.cat/itinerary

A Avinyó no hi ha recàrrega de cotxes elèctrics.

Residus

Al centre de competició  hi haurà una illa de recollida segregada de residus que demanem feu servir si genereu algun residu. Si us plau no feu servir les papereres del poble.

D’acord a la nostra política de no utilització de plàstics d’un sol ús, per beure en l’avituallament de final de cursa és imprescindible portar un got propi. L’organització no facilitarà gots d’un sol ús de cap mena.

També us proposem que si porteu algun beure propi o un àpat o feu amb embolcalls i ampolles reutilitzables per tal de minimitzar residus.

Accessibilitat

Si teniu alguna necessitat especial us recomanem que ens ho feu saber al formulari d’inscripcions per poder donar-hi resposta el millor que ens sigui possible.

Hi haurà una plaça pàrquing reservat per persones amb mobilitat reduïda al centre de competició (davant pavelló municipal)

També hi haurà un bany accessible al pavelló municipal.

Seguretat

Tot i que l’orientació no és una activitat de risc, en ser una activitat esportiva en un terreny de muntanya pot causar lesions físiques en principi poc greus. És important llegir tota la informació tècnica de la cursa, ja que si hi ha un risc específic al terreny es detalla en aquell apartat.

El Club d’Orientació Berguedà ha elaborat un pla d’emergències específic per poder donar resposta ràpida a possible evacuacions de persones que pateixin algun tipus de lesió o qualsevol altra emergència mèdica durant la competició.

En cas d’accident en cursa la persona participant haurà de fer el possible per poder donar l’alerta a qualsevol persona que es trobi al terreny, intentar arribar pels seus propis medis al centre de competició o trucar al número 619677629 (Roger Puig).

Hi haurà una ambulància al centre de Competició.

També tindrem actiu el nostre pla d’assetjament amb un punt lila (persona de l’organització que porta una identificació amb punt lila al braç), per si alguna persona es troba en alguna situació incòmoda o no desitjada o de discriminació i necessita ajuda o vol denunciar-ho.

Pots consultat tota la informació a:

COB.ORIENTACIO.CAT/SOSTENIBILITAT