Copa Catalana Mitja Distància

Es durà a terme el diumenge 4 de novembre al matí, i igual que en les altres curses, hi haurà categories populars (circuit groc, taronja i vermell).

El Centre de Competició estarà ubicat a El Jou. Tant la sortida com l’arribada estaran descentralitzades. La sortida es troba a 5-8 minuts caminant, i l’arribada a 5 minuts caminant. Hi haurà cintes per marcar el camí des del Centre de Competició. Quan arribeu, penseu a descarregar l’sportident!

Mapa i terreny

El Jou és un mapa que estrenem enguany. Ha estat cartografiat pel rus Serguei Simakin durant l’estiu d’aquest 2018 amb un mapa base fet per Pau Llorens. Com tots els treballs d’en Serguei, mapa amb molt detall i ben treballat per una bona lectura.

Bàsicament es tracta d’una vessant on hi predomina el bosc ple d’elements com pedres, rases, turons, aiguamolls, talussos, rierols, etc. També hi trobem zones més obertes que facilitaran la velocitat de cursa. La xarxa de camins no és gaire extensa, i fins i tot inexistent en algunes parts.

Distàncies i desnivell

Notes del traçador

El mapa del Jou esta cartografiat per en Serguei Simakin. Personalment és un cartògraf d’orientació molt fiable, amb molts mapes a la saca i és que la seva manera de dibuixar el relleu i interpretar la vegetació fa que tinguem un mapa de molt bona qualitat.

No obstant el relleu de la zona és el que és i els  traçats tendeixen a tenir una mica de desnivell. La zona està freqüentada per molts cavalls, cosa que fa que hi hagi vailets (filats elèctrics) i a les zones més properes al centre de competició, aquest pot arribar a ser  de fins a 3 fils! He mirat que aquest vailets es travessin el mínim nombre de vegades però algunes categories no se’n salvaran. Ah! I no estan dibuixats al mapa!

La xarxa de camins en el mapa és nul·la, però en el  terreny  trobareu que les zones més freqüentades per bestiar hi ha caminets marcats, així com un GR i una antiga línia d’electricitat que el cartògraf no ha pintat al mapa amb el símbol corresponents  i sí els ha representat amb el símbol de terreny obert.

Només em queda desitjar-vos a tots el corredors que gaudiu tant com jo ho he fet en aquest indret traçant i preparant la cursa.

Pau Curriu

Jurat tècnic