Copa Catalana Mitja Distància

Es durà a terme el diumenge 17 de novembre al matí, i igual que en la cursa del dia anterior, hi haurà categories populars (circuit groc, taronja i vermell).

El Centre de Competició estarà ubicat a Sant Corneli. Del Centre de Competició a la Sortida hi ha 30 minuts caminant (NO hi haurà presortida; cadascú ha de calcular el seu propi temps per arribar-hi). De l’Arribada al Centre de Competició també hi ha 30 minuts caminant. Ambdós trajectes estaran clarament marcats amb cintes. Quan arribeu, penseu a descarregar l’sportident!

Mapa i terreny

Sant Corneli i El Jou és un mapa estrenat el 2018. Ha estat cartografiat pel rus Serguei Simakin durant l’estiu del 2018 amb un mapa base fet per Pau Llorens. Com tots els treballs d’en Serguei, mapa amb molt detall i ben treballat per una bona lectura.

Bàsicament es tracta d’una vessant on hi predomina el bosc ple d’elements com pedres, rases, turons, aiguamolls, talussos, rierols, etc. També hi trobem zones més obertes que facilitaran la velocitat de cursa. La xarxa de camins no és gaire extensa, i fins i tot inexistent en algunes parts.

Distàncies i desnivell

Hi haurà una única Sortida per a totes les categories, que es troba a 1700 metres del Centre de Competició (30 min caminant).

Hi haurà, però, dues Arribades. Totes les categories tindran l’Arribada a 1700 metres del Centre de Competició, excepte HD14, HD12, HD10 i els Circuits Taronja i Groc, que tindran l’Arribada a 200 metres del Centre de Competició.

Notes del traçador

La cursa es desenvolupa en una zona amb gran quantitat i varietat d’elements, que la fan perfecta pel format de mitja distància. Hi ha molts elements de roca i diferents tipus de vegetació, però el que serà mes important es fer una bona lectura de la corba de nivell.

En el terreny de la cursa hi ha una carretera que habitualment té molt poc trànsit, però cal extremar la precaució al creuar-la. El corredors de les categories HD14, HD12, HD10 i Circuits Taronja i Groc tindran un pas obligatori per creuar-la, amb un membre de la organització que els ajudarà.

En aquesta zona de la cursa hi ha un gran nombre de filats de bestiar que no estan representats en el mapa, i alguns poden portar corrent elèctric.

Es molt recomanable portar les cames protegides, i també l’us de calçat de claus.

Espero que gaudiu de la cursa!

Ramon Aubets

Jurat tècnic

  • Marta Bruns
  • Jordi Sales
  • Montse Buscart