Copa Catalana Mitja Distància

Es durà a terme el dissabte 6 de novembre al matí, amb categories populars (circuit GROC, TARONJA i VERMELL).

Sortida i arribada

Hi haurà una PRE-SORTIDA de 20 minuts, just al costat del Centre de Competició. Serà obligatori de passar-hi. NO hi haurà PRESORTIDA

La SORTIDA es troba a 1000 m, que són uns 15 minuts caminant des del Centre de Competició. Trotant són 7-8 minuts màxim.

L’ARRIBADA es troba a 200 metres, que són menys de 5 minuts caminant del Centre de Competició.

Recordeu que s’ha de passar pel Centre de Competició per descarregar l’sportident (xip electrònic) i, si voleu, avituallar-vos.

Mapa i terreny

Cal Companyó és un mapa nou cartografiat segons la normativa ISOM 2017 pel búlgar Dian Bonev durant la primavera del 2021. Aquest mapa s’ajunta amb el mapa ja existent de Els Plans de Rotllan, cartografiat per Edu Vizcaya i Pau Curriu l’any 2010. Una part d’aquest mapa ha estat cartografiat de nou, i l’altra s’ha adaptat a la ISOM 2017.

El conjunt del mapa té una grandària d’uns 6,5 km2.

El terreny és molt variat. Hi trobem prats de pastura, molt bosc (la majoria blanc), xaragalls de totes mides, zones amb moltes pedres, rierols, grans tal·lussos i una bona xarxa de camins. Tot això combinat amb uns desnivells mitjans/alts.

A sota, mostres del nou mapa de Cal Companyó i Els Plans de Rotllan.

A la dreta, el mapa antic de Els Plans de Rotllan.

Distàncies i desnivell

Notes del traçador

La cursa de Mitja Distància dels 2DB21 es desenvolupa en un entorn bastant humanitzat. Hi ha força prats de pastura i una important xarxa de camins. Això ha dificultat, en part, la confecció dels circuits exigents tècnicament, però ha facilitat el desenvolupament dels circuits dels menors.

Un dels inconvenients d’aquesta humanització són els filats elèctrics. N’hi ha bastants, el qual hem intentat senyalitzar els que semblen possibles llocs de pas. Si en trenqueu algun, digueu-ho a l’organització.

Com veureu, el terreny de joc és brutal! S’ha intentat aprofitar les zones més guapes, sobretot en els circuits més llargs, havent-hi a vegades moltes fites pròximes entre si (això sí, respectant les distàncies reglamentàries).

La vegetació, en alguns llocs, ha crescut una mica respecte al què reflecteix el mapa. Tot i així, no crec que tingueu cap problema per identificar-la ni per visualitzar els diferents elements que s’hi puguin trobar.

Les pedres són un element que no abunda en aquest mapa, cosa que fa que el cartògraf hagi dibuixat pedres bastant petites (menys de 0,5 metres) on no hi havia res més per dibuixar.

Sóc conscient que els desnivells dels circuits poden semblar elevats, i que una mala elecció de ruta faran que siguin més elevats. Espero que el gaudir de la cursa compensi aquest “inconvenient”.

En tota l’àrea del mapa de la Mitja hi trobem bastants camins poc significatius que el cartògraf ha optat per no dibuixar. Aquests es troben, sobretot, en alguns torrents i tàlvegs on la vegetació és més espessa. Tingueu-ho en compte per a possibles opcions de ruta, doncs en moltes ocasions, on sembla que hi ha vegetació impassable hi podem trobar un petit caminet que ens ajudarà a travessar-ho.

Espero que gaudiu de la cursa! 😉

Lleí Viles – Traçador de la Mitja

Jurat tècnic

  • Controlador FCOC: Lluís Ollora
  • Participant de la categoria Èlit: Mar Serrallonga
  • Participant d’una altra categoria oficial: Josep Palau
  • Representant del club: Anna Garriga