Sostenibilitat

Territori

La cursa transcorre per zones de propietat privada. Sigueu respectuosos amb la gent que hi viu, i respecteu en tot moment la prohibició de passar pel mig de camps llaurats.

Si trenqueu algun pastor elèctric, preneu nota de la ubicació i informeu tant bon punt arribeu al centre de competició per tal de poder-lo reparar

Mobilitat

El transport públic no arriba a Olvan. Podeu omplir vehicles privats per tal de minimitzar costos, contaminació i espai en el Centre de Competició.

A Olvan no hi ha cap punt de recàrrega de cotxes elèctrics. Podeu consultar en el següent enllaç tots els disponibles al Berguedà, però tots us quedaran força lluny del Centre de Competició.

https://www.elbergueda.cat/ca/bergueda-sostenible/vehicles-electrics-i-punts-de-recarrega.htm

Residus

A Olvan hi ha recollida de residus porta a porta, per la qual cosa us serà difícil trobar algun lloc on dipositar les vostres deixalles.

Al centre de competició hi haurà una illa de recollida segregada de residus que demanem que feu servir si genereu algun residu in situ.

Tingueu molta cura en cursa de no perdre cap embolcall de l’aprovisionament que porteu.

Per poder beure en l’avituallament de final de cursa és imprescindible portar un got. L’organització no facilitarà gots d’un sol ús de cap mena.

Accessibilitat

Les persones amb mobilitat reduïda tindran reservat un espai al costat del Centre de Competició per poder aparcar.

Els banys són accessibles.

Seguretat

Tot i que l’orientació no és una activitat de risc, al ser una activitat esportiva en un terreny de muntanya pot causar lesions físiques en principi poc greus. És important llegir tota la informació tècnica de la cursa, ja que si hi ha un risc específic al terreny es detalla en aquell apartat.

El Club d’Orientació Berguedà ha elaborat un pla d’emergències específic per poder donar resposta ràpida a possible evacuacions de persones que pateixin algun tipus de lesió o qualsevol altra emergència mèdica durant la competició.

En cas d’accident en cursa la persona participant haurà de fer el possible per poder donar l’alerta a qualsevol persona que es trobi al terreny, intentar arribar pels seus propis medis al centre de competició o trucar al número 659 13 48 87 (David Tarrés).

Hi haurà una ambulància al Centre de Competició.