INFORMACIÓ TÈCNICA

Terreny i mapa

El mapa del Rogaine d’Avià és una continuació del mapa utilitzat pel Rogaine de Casserres del 2019, havent-hi un 50% de mapa nou.

La part nova s’adhereix a la part nord del mapa de Casserres, donant continuïtat al mateix estil de terreny que arriba fins al poble d’Avià, però afegint més desnivell a la part nord del nucli urbà amb “les maries”, les muntanyes que delimiten el terme municipal

Escala 1:25.000 i equidistància entre corbes de 10 metres. Comprèn una àrea total de 45 km quadrats.

Format A3 per les categories de 3h i 6h i A4 per a la categoria de 1,5h. Tot en paper waterproff.

Únicament s’ha representat la vegetació més espessa amb el verd més suau (Verd 1) però la resta de zones boscoses s’han representat amb el símbol de bosc (Blanc).

Està PROHIBIT travessar els camps de cultiu, ja que la majora d’ells estan sembrats i per culpa de les pluges abundants dels anteriors mesos podríem generar desperfectes en els conreus. Així i tot, es poden vorejar els camps, sempre amb un respecte màxim per a qui treballa la terra.

Notes del traçador

El terreny és típic del Baix Berguedà, amb poc desnivell i una xarxa de camins i corriols molt extensa, que permetrà uns ritmes de competició molt elevats i obligarà als participants a parar molta atenció en el mapa per a poder interpretar-lo correctament tot i el cansament.

La penetrabilitat dels boscos és molt contínua, de manera no hi ha variacions massa grans en zones petites, permetent així que es pugui preveure amb bastant seguretat si es podrà travessar el bosc o no. S’hi troba tant vegetació abundant com algunes zones més netes, però es recomana anar pels camins marcats.

El rius i les rieres, a causa de les pluges que han caigut en els últims mesos, acostumen a anar bastat plenes (depèn dels dies anteriors, però en totes hi passarà aigua) motiu pel qual es recomana tenir en compte aquest aspecte a l’hora de traçar les estratègies i buscar els passos dels camins.

Pau Llorens – Traçador