Informació tècnica

Mapa i terreny

Puig-reig. Mapa cartografiat per David Tarrés (treball de camp) i Pau Llorens (digitalització) l’hivern del 2021. David Tarrés l’ha actualitzat durant l’hivern del 2024. El mapa es va utilitzar per una cursa de Copa Catalana l’abril del 2021.

Escala 1:15000. Imprès en paper waterproof i mida DIN A3.

Les categories HDE i HDVA tindran canvi de mapa, que estarà imprès per les dues cares.

Terreny moderadament desnivellat, amb una gran xarxa de pistes forestals i corriols generalment ciclables i en bon estat on els amants de la BTT gaudiran de valent. El terreny alterna zones boscoses de roure, alzina i pi amb zones de cultius de cereal.

Informacions importants

  El símbol 714  (objecte perillós al camí) tant indica algun arbre caigut com un fil de les vaques (vailet). La majoria de fils de les vaques tenen una porta que no impedeix passar-hi sense baixar de la bici. Tot i això, els arbres o els fils que t’obliguin a baixar de la bici no ocasionen greus pèrdues de temps més enllà que el fet d’haver-se de parar i tornar a arrencar.

Deixeu tots els fils de les vaques tal com els heu trobat i si en trenqueu algun aviseu-nos quan arribeu a meta que l’anirem a reparar.

Hi ha algunes zones on hi havia camins, però s’ha netejat el bosc i aquests camins han desaparegut. Quan el terreny està puntejat amb  el símbol 839 s’hi pot circular lliurement per ell.

Les zones limítrofes dels camps de conreu per on es pot circular estan pintades amb el símbol 509.

Si en un encreuament un camí no toca amb l’altre significa que l’entrada no és molt evident, però es pot fer la “mini navegació” per enllaçar-lo sense inconvenient.

NO es pot sortir del camí amb l’excepció dels dos casos esmentats: símbols 839, 509 i camins inconnexes.

Els camins senyalitzats amb els símbols 844 o 711 no s’hi pot passar ni transitar, estan prohibits.

Una vegada s’ha sortit i s’està disputant la cursa NO es pot utilitzar el camí que porta de la zona de sortides fins al triangle. Estarà indicat en el mapa, però per no dificultar la lectura del triangle no serà molt evident.

A l’esquerra podeu veure el mapa utilitzat l’any 2021 en la cursa de MTBO de Puig-reig.

A dalt, unes mostres del mapa de MTBO d’enguany.

Format cursa i característiques

La cursa serà de LLARGA DISTÀNCIA, i el temps establert per la persona guanyadora serà segons el reglament de MTBO de la FCOC.

Categories

Categories oficials de Copa Catalana:

 • DHE– Dones/Homes Elit. Categoria absoluta. Categoria oberta.
 • DHS– Dones/Homes Sèniors. Persones sèniors de primer any o sense gaire pràctica de MTB. Categoria oberta.
 • DH40– Dones/Homes Veteranes A (D40/H40). Persones competidores que enguany fan 40 anys o més.
 • DH50– Dones/Homes Veteranes B (D50/H50). Persones competidores que enguany fan 50 anys o més.
 • DH20– Dones/Homes Júniors (D20/H20). Persones competidores que enguany fan 20 anys o menys.
 • DH17– Dones/Homes Joves (D17/H17). Persones competidores que enguany fan 17 anys o menys.
 • DH14– Dones/Homes Cadets (D14/H14). Persones competidores que enguany fan 14 anys o menys.
 • DH12– Dones/Homes Infantils (D12/H12) Persones competidores que enguany fan 12 anys o menys.

NOTES: En cas d’haver-hi menys de 3 inscrits, es consideraran categories desertes. La participació amb bicicletes elèctriques estarà permesa dins la categoria que pertoqui, però fora de competició.

Categories No Oficials (es poden fer en grup):

 • OPEN Negre: Circuit llarg – Per a persones habituades a la pràctica de la btt i amb experiència en curses d’orientació.
 • OPEN Vermell: Circuit mitjà- Per a persones habituades a la pràctica de la btt, però amb poca experiència en curses d’orientació.
 • OPEN Taronja: Circuit curt – Per a persones adultes poc habituades tant a la pràctica de la btt com de les curses d’orientació.
 • OPEN Groc: Circuit curt – Per a infants poc habituats tant a la pràctica de la btt com de les curses d’orientació.

Distàncies i desnivells

Notes del traçador

L’edició 2024 de la MTBO del COB serà una cursa de llarga distància en un terreny exigent tant físicament com tècnica que farà que gaudiu d’allò més tant de la btt com de l’orientació.

A les categories més exigents tècnicament hi haurà una gran varietat d’eleccions de ruta que us farà estar concentrats durant tota la cursa i amb la incògnita de si heu escollit bé o no.

S’ha procurat fer uns traçats exigents segons el nivell de cada categoria, esperem que tothom ho gaudeixi com correspon.

A més a més, en les categories Elit i Veterans A hi haurà canvi de mapa, un factor que posarà un punt més de dificultat a ja uns exigents traçats.

El mapa estarà imprès per ambdues cares i haureu d’estar atents a posar-lo per la cara que toca a la sortida.

A les safates del minut -1 de la sortida la cara que estarà cara amunt serà la corresponent a la segona part del recorregut o mapa 2, així que haureu de girar el mapa per veure el mapa 1.

David Tarrés