Informació tècnica

Mapa i terreny

Puig-reig Est és un mapa nou cartografiat especialment per aquesta cursa.

Escala 1:15.000 i equidistància 5m.
Treball de camp fet per David Tarrés durant l’hivern del 2021.
Digitalització feta per Pau Llorens durant l’hivern del 2021.
Mapa DIN-A3 waterproof.

Notes del cartògraf

Mapa mitjanament desnivellat, caracteritzat per una bona xarxa de pistes forestals en molt bon estat i corriols ciclables en la seva majoria.

Algunes pistes o corriols poden no ser massa visibles degut al creixement de la vegetació.

El bosc és mediterrani típic del baix Berguedà, on predomina el pi blanc i l’alzina i el sotabosc està conformat per matolls (esbarzer, garric, llentiscle, etc.) amb més o menys densitat. La massa arbrada es combina amb cultius de cereals.

La ciclabilitat de les pistes i camins està determinada en funció de la seva exigència tècnica i de la velocitat a la que s’hi pot circular.

Els camins marcats amb els símbols 835 i 836 es poden baixar amb una tècnica mínima i són exigents tècnicament per superar-los en pujada.

Els camins marcats amb els símbols 837 i 838 són pràcticament impossibles de pujar i de baixar sobre la bici.

Les zones fora de camí per on és autoritzat circular-hi està dibuixat o pintat amb color taronja, símbols 839.002 i 509.001.

Està completament prohibit circular o transitar per fora dels camins o de les zones pintades amb els símbols 839.002 o 509.001.

Els fils de les vaques o vailets estan marcats en el mapa amb el símbol 714. Deixeu-los tal i com els trobeu, alguns estaran oberts, d’altres tancats i d’altres són portes que es tanquen per si mateixes.

Distàncies i desnivells

Categories

Categories oficials de Copa Catalana i també populars.

Dones i Homes Èlit
Dones i Homes Sènior
Dones i Homes Veteranes A (DH40)
Dones i Homes Veteranes B (DH50)
Dones i Homes Infantil (DH12)
Dones i Homes Cadet (DH16)
Dones i Homes Júnior (DH20)
Iniciació Adults/Adultes
Iniciació Nens/Nenes

Iniciació Nens/Nenes: El desplaçament fins la zona de sortida i arribada és llarg i la zona de cursa és complexa per infants d’edats baixes. Per tal que els nens i nenes gaudeixin al màxim de l’orientació amb btt, hem decidit que la categoria Iniciació Nens/Nenes serà urbà.

Correxic: hi haurà un recorregut pel nucli urbà perquè els més menuts també puguin practicar l’esport.

Notes del traçador

La cursa serà de llarga distància, en que les eleccions de ruta seran determinants per l’èxit, no obstant, també hi haurà trams d’orientació més tècnica característics de curses de mitja distància.

En l’elecció de ruta també serà molt important tindre en compte el nivell tècnic en quan a conducció de la bici es refereix, en la zona de competició hi ha un gran nombre de corriols molt divertits que farà gaudir d’allò més als entusiastes de la btt.

David Tarrés