Normativa

Els equips que vulguin esdevenir Campions de Catalunya de Relleus hauran de complir aquests requisits:

 • Tots els corredors han de pertànyer a un mateix club afiliat a la FCOC i tenir la llicència FEDO o carnet associatiu Catalunya Orientació. En el cas d’un corredor que no hagi estat afiliat almenys durant els 2 anys anteriors, se l’haurà d’haver tret durant el mes de gener.
 • És el club qui guanya el Campionat de Catalunya i no els corredors individuals, per tant aquests poden ser o no catalans.
 • Tots els membres han de pertànyer a la categoria que vulguin participar o a una d’inferior (exemple: un Veterà o un Júnior poden córrer a Sénior, però no al revés).

Els equips de relleus incomplets i els equips amb persones competidores de més d’un club sortiran fora de concurs però al mateix temps que la sortida oficial de relleus. Com a excepció, aquells clubs que no tinguin el mínim de corredors afiliats d’una categoria es podran ajuntar amb un altre club en les mateixes circumstàncies per poder fer un equip que pugui puntuar pels respectius clubs però no podran optar a ser campions.

Un cop publicada la composició i ordre dels corredors dels equips, no es permetran modificacions a excepció de la substitució d’un corredor per causa de força major.

Funcionament de la cursa

La sortida serà en massa a les 10 del matí des del mateix Centre de Competició. L’arribada serà al mateix lloc.

 • Els mapes es donaran individualment al primer rellevista abans de la sortida, just uns minuts abans.
 • El rellevista que surt rebrà el mapa del rellevista que el precedeix.
 • Guanya l’equip el qual el tercer rellevista (o segon segons categoria) traspassi la línia de meta abans.

El temps de cada relleu (o posta) serà de 35-40 minuts per als equips capdavanters, fent un total de 110-120 minuts tota la cursa. Hi haurà dispersions per tal d’evitar seguiments de corredors i un pas d’espectadors a 4-6 minuts de finalitzar la cursa.

Es cronometratge es farà amb Sportident Air, però funcionarà amb tot tipus de pinça electrònica. Només s’ha de tenir present que qui corri amb Sportident Air tindrà un lleuger avantatge sobre els demès corredors.

Categories

 • Infantil (categoria sense restricció de gènere) – edat 12 anys o menys
 • H/D Cadets – edat 16 anys o menys
 • H/D Júniors – edat 20 anys o menys
 • H/D Sèniors – categoria absoluta
 • H/D Veterans – edat 35 anys o més
 • H/D Màsters – edat 50 anys o més

La relació d’edats correspon a l’any de naixement independentment del mes en què es compleixen els anys.

Els equips seran de 3 participants exceptuant H/D Màsters, D Veteranes, H/D Júniors, H/D Cadets i Infantil, que seran de 2 participants.

Mapa i terreny

Prats de Lluçanès és un mapa cartografiat de nou pel rus Serguei Simakin durant l’estiu del 2018 en motiu del nou Circuit Permanent d’orientació.

Molts de vosaltres ja coneixeu aquest mapa, doncs va ser un dels primers llocs on s’hi va muntar un circuit permament d’orientació, de la mà del club Natura i Esport. Això era el 2001, i el mapa va ser cartografiat pel mateix que l’ha fet ara, en Serguei Simakin (podeu veure els mapes antics a baix).

El terreny no és gaire desnivellat, i presenta una bona varietat de boscos amb diferents penetrabilitats, zones rocoses i amb grans i petits tallats, així com també una bona xarxa de camins, prats de pastura i alguns camps. Algunes zones han estat tal·lades, quedant zones de verdader luxe per l’orientador.

Mapes antics

Distàncies i desnivells

* Les distàncies són per a cada rellevista

* No hi haurà Encintat ni Correxic

Notes del traçador

He intentat fer uns traçats divertits, amb els quals jo em sentiria còmode córrent i gaudint. He de dir que el mapa té alguna mancança,  per la qual cosa tècnicament, crec que no són uns traçats difícils. Però que no es preocupi ningú, doncs pels més exigents això es compensarà amb el gaudiment de les millors parts del mapa. Els traçats contenen trams curts amb canvis de direcció i alguns trams més llargs amb elecció d’itinerari.

Sobre terreny hi trobem molta varietat: zones obertes, bosc més dens, bosc completament blanc amb pedres de tots els tamanys possibles, rierols, clarianes, prats de pastura, etc. La major part del mapa és fàcil de córrer, i amb poc desnivell. Si hi sumem que hi ha zones molt carregades de fites (totes entre sí amb la distància reglamentària), farà que els corredors hagin d’estar molt atents per saber quina és la seva.

En tots els traçats hi ha les dispersions necessàries per tal de “separar” els corredors. S’ha intentat que les dispersions siguin equitatives, tot i que som conscients que en alguns llocs no s’ha pogut complir al 100%. De totes maneres, sumats tots els rellevistes, les distàncies i dificultats seran les mateixes.

S’ha de dir que en algunes categories es travessen camps o prats de pastura, que es poden trepitjar sense cap mena de problema. Les vaques, per la seva part, han “obert” algun camí nou. S’han intentat dibuixar els que s’han trobat, però ens en podem haver deixat algun.

El filat elèctric és habitual en bona part del mapa, i en alguns punts no es veu gaire. Lamentem que això pugui frenar la velocitat, i demanem que si se’n trenca algun s’avisi a l’organització. Hem posat alguna cinta en algun perquè es pugui veure, però no a tots.

Que tingueu tots una bona cursa! I que gaudiu tan com pogueu!

Lleí Viles

Jurat tècnic

 • Corredor sénior: Marta Bruns
 • Córredor veterà: Montse Buscart Txell Badia
 • Corredor màster: Albert Daví
 • Organització (sense vot): Lleí Viles
 • Controlador: No n’hi ha