El COB fa un pas més en el compromís amb la sostenibilitat

El Club Orientació Berguedà (COB), a través de la seva junta directiva i dels seus socis, ha fet un pas endavant amb el compromís amb la sostenibilitat integrant eines de millora en les darreres curses que ha organitzat, com són el V Rogaine del Berguedà, el rogaine del Xavi, celebrat el mes de març a Casserres, i la cursa MTB-O, a l’abril a Puig-reig.

Entre les mesures ambientals incorporades destaca l’esforç per minimitzar al màxim els residus i l’aposta per la reutilització de materials en tots els processos organitzatius. En aquest sentit, es van fer servir mànegues d’incendis en desús i cordes d’escalada obsoletes que ens van deixar els socis per fer el marcatge de l’esdeveniment i es va eliminar l’ús de gomes per mantenir els mapes enrotllats.

També es va optar per demanar als participants que portessin el seu avituallament i no fer servir ampolles d’aigua d’un sol ús ateses les limitacions sanitàries de contenció de la covid-19 a l’hora d’oferir un avituallament sense envasos.

Dins del compromís social, es van implementar plans d’emergència en les dues curses de forma concreta i acurada per cada una d’elles i es va habilitar el punt lila per poder gestionar possibles assetjaments als esdeveniments.

A nivell d’accessibilitat, a la cursa de Puig-reig vam poder donar resposta a les persones amb mobilitat reduïda facilitant-los l’accés al centre de competició, ja fossin acompanyants o residents del poble atrets per l’esdeveniment esportiu.

Pel que fa al nostre compromís amb el territori, i davant la crida de la Plataforma Anti Incineradora de Cercs de recaptar diners per poder fer front a les despeses legals per l’oposició a aquest projecte, el club va decidir ingressar al compte de la Plataforma els beneficis de la darrera cursa organitzada, la MTB-O de Puig Reig.

Conscients que l’entorn depèn en gran part de nosaltres mateixos, des del COB animem a tothom a ajudar en la seva conservació i a treballar perquè sigui un lloc més agradable per viure.

Més informació: SOSTENIBILITAT