El MOC Camp Berguedà, a punt!

Catalunya acull, per primera vegada, el Mediterranean Open Championship (MOC) 2018 amb els millors orientadors del món i el Club Orientació Berguedà n’és un dels organitzadors

El Club Orientació Berguedà (COB) organitza el MOC Camp, que inclou tot un seguit de curses i entrenaments d’alt nivell que es realitzaran del 19 al 22 de febrer a diferents zones de la Catalunya Central

Del 15 al 25 de febrer, es realitzarà el 14è Mediterranean Open Championship (MOC), un camp d’entrenament d’orientació d’alt nivell, en el qual participen les millors seleccions del món en aquesta modalitat. Enguany, per primera vegada, se celebra a Catalunya i el Club Orientació Berguedà (COB) n’és un dels organitzadors.
El MOC va néixer el 2005 a partir  de l’experiència prèvia del projecte olímpic PWT World Series i s’ha celebrat des d’aleshores a diferents països. Té tres vessants: l’esportiva d’alt nivell, la competitiva i la turística esportiva.

Una d’elles, MOC Camp, que es realitzarà del 19 al 22 de febrer a diferents llocs del Berguedà, Bages i Solsonès, està organitzat pel COB, sota la direcció tècnica del diverses vegades camió del món, Emil Wingstedt. Aquest, està format per tot un seguit d’entrenaments en format esprint, alguns cronometrats amb sportident, i altres de lliures que es podran fer en qualsevol dels dies que dura la competició:

  • Dilluns 19: entrenament casc antic de Gironella i entrenament lliure
  • Dimarts 20: esprint a Cardona (matí) i esprint a Solsona (tarda)
  • Dimecres 21: entrenaments lliures
  • Dijous 22: esprint a Berga (amb 2 classificatòries i la final)

El darrer dia del MOC Camp, a la ciutat de Berga, servirà per provar nous formats esprint per als futurs WOC (World Orineteering Championship), controlats per la IOF (International Orienteering Federation).
És una gran oportunitat per veure córrer els millors orientadors del món, tant masculins com femenins, però també per aprendre i provar els mateixos recorreguts. Entre alguns dels destacats corredors, aquesta edició comptarà amb la participació de l’actual campió del món en la modalitat esprint, Daniel Hubmann.

D’altra banda, del 22 al 25, sota l’organització del Club Montsant Orientació, el MOC Championship es desplaçarà a Tarragona, amb quatre curses internacionals que proclamaran els guanyadors del MOC 2018 en cadascuna de les seves categories.

I, finalment el MOC Tour, encarat al turisme esportiu, que es desenvolupa en llocs emblemàtics com Montserrat o Barcelona i Girona, entre altres. Aquest, que arrencarà el dia 16 de febrer, inclourà el TIC (Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona), organitzat pel COC (Club Orientació Catalunya), i comptarà amb la col·laboració dels clubs Aligots i C.E. Grions Orientació.

 

Més informació en el següent enllaç: MOC Camp Berguedà