Gran participació en els “Dos Dies del Berguedà”

• En els “Dos Dies del Berguedà” es van disputar els Campionats de Catalunya de Relleus Mixtes i Nocturn, i una cursa de Copa Catalana de Mitja Distància
  • Les curses d’orientació, amb uns 380 participants, es van celebrar el 3 i 4 de novembre a Sant Corneli – el Jou

Unes 380 persones van participar, el cap de setmana 3 i 4 de novembre, a les curses d’orientació dels “Dos Dies del Berguedà” organitzades pel Club Orientació Berguedà (COB) a Sant Corneli de Cercs– el Jou.

El dissabte 3 de novembre es va celebrar el Campionat de Catalunya de Relleus Mixtes en format esprint amb el centre de competició al davant del Museu de les Mines de Sant Corneli. Un total de 55 equips formats per 4 orientadors van córrer pels carrers de la colònia minera amb el so de la sirena de mina com a tret de sortida. Paral·lelament, també es va fer un esprint popular en format individual.

Equips sèniors guanyadors en el C.Cat Relleus Mitxtes

Després d’un ajustat resultat el COC (Club Orientació Catalunya) va ser el club que va aconseguir més podis en el Campionat de Catalunya de Relleus Mixtes. En la categoria sènior es va proclamar campió, entrant a quasi un minut respecte als equips del GO-Extrem i els Aligots, que van creuar meta a pocs segons de diferència en segona i tercera posició respectivament. En veterans els guanyadors van ser els de l’UE-Vic, seguits dels Xinoxano Orientació i el COC. I, en les categories cadet, júnior i màster els equips COC es van imposar també sobre la resta.

A la tarda vespre, es va dur a terme el Campionat de Catalunya Nocturn amb uns 200 participants. Els primers a sortir en massa van ser les categories més joves i, un cop va fosquejar del tot, es va donar la sortida a la resta de categories. Una cursa exigent que es va veure alterada per la desaparició de dues fites. Fet que va provocar que s’hagués d’invalidar el campionat en algunes categories.

Finalment, diumenge 4 de novembre, acompanyats pel bon temps que hi va haver durant tot el cap de setmana, es va córrer la cursa de Copa Catalana de Mitja Distància als boscos del Jou. Amb el global dels resultats d’aquesta cursa i de la nocturna del dia abans, es van proclamar els guanyadors dels “Dos Dies del Berguedà”.

Van ser tres curses, amb formats totalment diferents, que van suposar un gran repte organitzatiu pel club. Es van haver d’afrontar alguns entrebancs i prendre decisions difícils que, d’acord amb el comitè de competició, es van intentar resoldre de forma justa per a tots els corredors. Tots els resultats i aclariments els podeu veure a: www.cob.orientacio.cat

El COB vol agrair la col·laboració del Jou i al Museu de les Mines de Cercs per l’ajuda i contribució en els premis. Així mateix, destacar que els “Dos Dies del Berguedà” no haurien estat possibles sense la implicació de totes aquelles persones que van ajudar en l’organització i la bona resposta dels participants.