Campionat de Catalunya Escolar a Avià

Gran participació de corredors al Campionat de Catalunya Escolar organitzat a Avià

A la segona cursa de la Lliga Berguedà-O (cursa popular) d’enguany s’hi ha integrat el Campionat de Catalunya Escolar, celebrada aquest diumenge 10 de juny al poble d’Avià, Més de 300 persones, sense por a les condicions meteorològiques,  s’han acostat a la població berguedana per a competir en la creixent activitat esportiva: l’orientació. Els protagonistes aquesta vegada, han estat els nens i nenes d’arreu de Catalunya.

Mentre els escolars competien, més de 150 adults han pogut gaudir d’una cursa popular on han hagut de demostrar un cop més la rapidesa i l’estratègia per a trobar la millor ruta.

La competició escolar que es divideix en categories d’edat, s’ha esdevingut en dues curses. Al matí cursa de mitja distància i a la tarda modalitat esprint.

De bon matí la cursa de mitja distància, on els escolars han competit entre camps i boscos dels voltants del poble, s’ha desenvolupat correctament degut a la qualitat orientativa dels escolars que en la seva majoria estan adquirint bones tècniques d’orientació i de forma física per aguantar l’exigència d’aquest esport.

 

A la tarda en la cursa esprint que s’ha dut a terme íntegrament en àmbit urbà. Els escolars han sofert la pressió de la cursa ràpida i gaudint del casc antic del poble.

Cal destacar el paper dels clubs Xino Xano, Montsant, UE Sabadell, UE Vic, Aligots, COC, Montsant i especialment al COB per estar promocionant la pràctica d’aquest esport.

L’Escoleta del COB ha participat en el Campionat de Catalunya Escolar amb una quinzena de nens, els quals han gaudit i a la vegada han obtingut molts bons resultats.

Volem agraïr a l’Ajuntament d’Avià per les facilitats que ens ha donat i a Naturcadí per aquests premis tant originals.

 

Podeu veure els resultats.

I aquí unes quantes fotos.