Activitat Permanent d’Orientació a Montclar, en un mapa inèdit

 • L’Ajuntament de Montclar conjuntament amb el Club Orientació Berguedà ofereix una activitat esportiva i familiar durant les festes de Nadal, utilitzant el mapa d’orientació del municipi
 • Hi haurà les fites col·locades al terreny des del 19 de desembre al 17 de gener i tothom podrà realitzar-ho quan vulgui i les restriccions ho permetin

Tot i la situació excepcional que estem vivint, des de l’Ajuntament de Montclar s’aposta per l’esport i per a la promoció del poble, trobant en les curses d’orientació un aliat perfecte per a fer-ho respectant les restriccions sanitàries actuals. D’aquí neix la iniciativa d’aquesta Activitat d’Orientació Permanent, que per a cada un dels participants tindrà les mateixes característiques que una cursa d’orientació, però amb la diferència que hi haurà més d’un mes de temps per a realitzar-lo, permetent així adaptar-se a la realitat de totes les persones interessades i també a respectar al 100% les mesures COVID19 que imposa la generalitat.

L’activitat consisteix en:

 • Un mapa nou molt detallat de la zona (acabat aquest desembre 2020).
 • 22 fites o controls de pas col·locats en el terreny en els punts marcats en el mapa.
 • Hi ha disponibles tres recorreguts al bosc (llarg 7km, mitjà 4,5km i curt 2,5km) que s’adapten a les característiques de cada participant.
 • També hi ha tres recorreguts de microsprint al casc urbà, molt curts i aptes per a tothom en menys de 10 minuts que poden ser un bon complement posterior a l’activitat de bosc.
 • Un sistema de cronometratge utilitzant l’APP mòbil de Microsprints.
 • Inici i final des de l’Ajuntament de Montclar, amb descàrrega gratuïta del mapa des de montclar.cat

L’objectiu principal és donar a conèixer el poble de Montclar i el seu entorn, amb una activitat que s’adapta a tot el tipus de públics, tant per a aquells més experts que puguin buscar característiques similars a una competició com per als més familiars o que volen descobrir aquest esport, amb controls molt senzills que ho fan assequible per a tothom.

Així que t’animem a participar, és una oportunitat que cal aprofitar durant aquestes festes de Nadal on serà recomanable realitzar activitats a l’aire lliure.

Mapes disponibles AQUÍ.

 

Com funciona?

Funcionament APP Microsprints

 1. Descarregar i imprimir (o guardar al mòbil) un dels mapes de Montclar
 2. Descarregar l’APP de Microsprints
 3. Amb l’APP, introduir un nom i escanejar el QR que hi ha en el mapa que heu escollit
 4. Dirigir-vos a la plaça de Montclar i localitzar a l’entrada de l’Ajuntament el cartell de Microsprints.
 5. Escanejar el codi “START” per començar a contar el temps
 6. Buscar les fites que apareixen en el mapa i escanejar el seu codi QR. És important fer-ho en l’ordre que marca el mapa ja que l’app només reconeix el codi de control correcte que apareix en la llegenda a baix a la dreta (p.ex. fita 1 – QR31, fita 2 – QR34, fita 3 – QR36…)
 7. Una vegada s’hagi acabat el recorregut s’ha d’escanejar el codi “FINISH” que trobareu al mateix cartell de la plaça de Montclar.
 8. Trobareu tots els resultats a www.microsprints.org/resultats
 9. Compartiu a les xarxes socials amb @cob.orientacio i #montclar