Pau Llorens campió d’Espanya d’Orientació en la màxima categoria de Llarga Distància

• En les altres dues proves diputades del Campionat d’Espanya d’Orientació celebrat a Extremadura, Mitja Distància i Esprint, Pau Llorens també va aconseguir podi
  • El corredor, Lleí Viles, que competia també en la categoria H35A, es va proclamar campió en Mitja Distància i subcampió estatal en Llarga Distància

Aquest cap de setmana, del 5 al 7 de desembre, s’ha disputat a Jerez de los Caballeros y Salvaleón (Extremadura) el Campionat d’Espanya d’Orientació 2020. Un total de tres curses disputades en tres dies, on van córrer, entre els 900 participants, uns 50 orientadors i orientadores de Catalunya. Entre aquests, dos berguedans del Club Orientació Berguedà (COB), Pau Llorens i Lleí Viles.

Dissabte 5 es va disputar el Campionat d’Espanya de Llarga Distància, en un terreny força ràpid en les zones obertes i més lent dins d’un bosc amb molta vegetació baixa que dificultava la visibilitat. En la categoria màxima, el casserrenc Pau Llorens va marcar el millor temps, aconseguint, així, l’or en la prova de Llarga Distància. En la categoria H35A, Lleí Viles va aconseguir el subcampionat estatal.

Diumenge 6 es va disputar el Campionat d’Espanya de Mitja Distància, en un terreny ràpid i molt tècnic i amb dues zones molt diferenciades, on el rumb i la lectura de les roques van ser el factor clau. En H35A, el gironellenc Lleí Viles es va emportar l’or, mentre que Pau Llorens aconseguia una merescuda tercera posició en la categoria Elit.

Dilluns 7 es va disputar el Campionat d’Espanya Esprint, en un terreny tècnic i ràpid, on la rapidesa en la lectura de mapa va ser el factor decisiu. Pau Llorens va aconseguir, en aquesta cursa, el subcampionat estatal en categoria absoluta, arrodonint així una magnífica actuació en totes tres proves.