El COB també als podis dels Campionats d’Espanya d’Orientació

Nova cita d’orientació amb dos corredors del Club Orientació Berguedà (COB) als Podis: Pau Llorens i Laura Serra. Aquesta vegada, a la primera fase dels Campionats d’Espanya d’Orientació (5a prova de la lliga espanyola d’orientació a peu) celebrats, del 30 de març a l’1 d’abril, a la localitat de la Robla, a Lleó, on el fred i la neu hi van ser ben presents.

Uns campionats que comptaven amb una cursa de mitja distància i una cursa de relleus en uns terrenys on la bona interpretació de la vegetació era clau per poder navegar. I, és que els mapes, aparentment de lectura senzilla, donaven peu a possibles errors paral·lels. Tenien zones obertes, més ràpides, combinades amb boscos de vegetació espessa, més lents i tècnics.

Pau Llorens, amb 34,25 minuts, va aconseguir la tercera posició de la cursa de mitja distància en la categoria elit. A menys de dos minuts del primer classificat, Andreu Blanes i del segon, Antonio Martínez, ambdós del club COLIVENC.

També en els relleus, Pau Llorens va tenir un paper destacat. Juntament amb Eloi Martí i Marc Serrallonga, amb qui formava equip, van aconseguir la segona posició de la general en categoria sènior masculí. A tan sols 38 segons darrere de l’equip de la comunitat valenciana.

D’altra banda, en la categoria sènior femenina dels relleus, on també es va imposar l’equip valencià, Laura Serra, amb les corredores Berta Meseguer i Laia Gil, van aconseguir la tercera posició. A només 5 minuts del segon equip femení, també català.

El darrer dia, es va fer un esprint urbà a la Robla que van tancar els campionats. Amb un mapa amb talls de carrers que van afegir dificultat tècnica i traçats més atractius.