El COB segon a la Copa Catalana després del Campionat de Catalunya Sprint

Diumenge passat es va disputar l’última prova de la Copa Catalana de Curses d’Orientació 2018 i el Campionat de Catalunya Sprint, amb l’objectiu d’aconseguir un bon grapat de Campionats i d’intentar atrapar als Aligots al capdavant de la classificació de la Copa Catalana de clubs.

El Club Farra-O va ser l’encarregat d’organitzar el Campionat de Catalunya Sprint i última prova de la Copa Catalana d’enguany a Tossa de Mar, un indret ideal per aquest tipus de prova, i una trentena de COBs ens hi vam desplaçar i vam poder assolir molt bons resultats i gaudir d’una bona jornada d’orientació.

La cursa estava dividida en dues parts: una classificatòria i una final en què hi prendrien part, amb opcions d’endur-se el Campionat, els millors situats a la prova classificatòria.

La primera de les proves era un recorregut molt ràpid pels carrers de la vila selvatana en què no perdre la concentració i córrer al màxim era imprescindible per poder passar ronda i classificar-se per la final.

Després d’un bon descans els corredors disputarien la final, amb un traçat completament diferent al de la cursa matinal. En aquesta ocasió el mapa abastava pràcticament només la vila vella de Tossa, amb els seus carrerons, passos per sota i per sobre la muralla i amb desnivells considerables que t’exigien al màxim per no perdre la concentració i fer bones eleccions de ruta.

Del COB cal destacar els subcampionats de Catalunya en categoria elit aconseguits per Pau Llorens després d’una disputada lluita amb Biel Ràfols del COC i per Marta Palau.

D’altres resultats destacats van ser els subcampionats d’Ona Pons (D10), Marta Seuba (D21A) i Miquel Casals (H12),  i les terceres posicions de Blanca Foix (D40) i de Ricard Castellà (H21A).

Amb aquests resultats el COB no hem pogut revalidar el títol de Campions de la Copa Catalana de clubs aconseguit el 2017 però hem aconseguit un meritori segon lloc darrera dels Aligots i per davant del COC que no ens han posat les coses fàcils. A ambdós clubs els donem l’enhorabona després d’una gran i interessant temporada.

Amb aquesta cursa donem per finalitzada la temporada 2018 de curses d’orientació i ja comencem a preparar els motors per l’any vinent en que intentarem donar guerra i tornar a lluitar per estar el més amunt possible.

Us deixem amb el vídeo dels Campionats filmat i editat per Nil Armengol: