El circuit permanent d’Aguilar de Segarra ja torna a estar en marxa!

Després d’uns quants mesos fora de funcionament, el Circuit Permanent d’Orientació d’Aguilar de Segarra ja torna a funcionar. L’actualització ha estat possible gràcies al finançament de l’Ajuntament d’Aguilar de Segarra i l’assessorament i disseny del Club Orientació Berguedà (COB).

Els mesos que ha estat aturat, han servit per posar al dia el circuit, ja que la vegetació i alguns dels elements havien variat. Les fites, que són estaques fixes de fusta, també s’han canviat d’ubicació, per la qual cosa els circuits són totalment diferents. S’han mantingut les tres propostes de circuits lineals marcats pel COB (fàcil de 3,6 km amb 10 fites; mitjà de 5,6 km amb 15 fites; i, difícil de 8 km amb 18 fites) però, per aquells corredors que ja coneixien el circuit, el trobaran totalment renovat.

Com a novetat, a banda del disseny del mapa, que és imprescindible, ara el circuit també es podrà fer amb el mòbil gràcies a l’app iOrienteering. Aquesta app, que es pot descarregar gratuïtament al Google Play i a l’App Store, es basa en codis QR i està imprès darrere del mapa. Permet descarregar el circuit que es vulgui. I, a cada estaca l’únic que cal fer és escanejar el codi que hi apareix per confirmar que és el correcte. Al fer cada escaneig, es crea un registre amb els temps de pas fet a cada fita, i un temps final en arribar a la meta. Aquest resultat es pot penjar i fer constar a la classificació general del circuit realitzat.

Els mapes són en format DIN-A3 i, amb un cost de 3 euros, ja es poden comprar als establiments destacats al web: www.aguilardesegarra.cat, on també hi ha tota la informació ampliada del circuit permanent.

Animeu-vos a provar-lo!