Èxit rotund del II Rogaine del Berguedà

Uns 250 corredors van participar, ahir 5 de maig, en el II Rogaine del Berguedà – Campionat Iberogaine organitzat pel Club Orientació Berguedà (COB). La cursa, també puntuable per la Copa Catalana de Rogaine, tenia el centre de competició a Pedret (Berga). Va tenir molt bona acollida i un punt d’emoció, ja que, a través d’internet, es podia seguir en directe l’evolució dels equips de 6 i 12 hores per la serra del Picancel i Campdeparets i veure, així, les diferents estratègies.

Equips d’arreu de la península i, fins i tot, d’Estònia no es van voler perdre l’esdeveniment, pel que l’exigència organitzativa era molt elevada.

Els equips més matiners van començar encara de nit. A les 05.00 hores del matí entraven a la quarantena els 30 equips de la modalitat de 12 hores per poder estudiar l’estratègia a seguir. L’objectiu, 65 fites distribuïdes en un mapa on l’exigència física era determinant. Els forts desnivells, amb tallats impassables i el terreny força pedregós d’aquesta zona alentien els corredors i van condicionar les decisions finals dels equips.

L’equip Aligots Tierra Tragame, format pels corredors, Antonio Olivar i Albert Herrero, es van proclamar campions Iberogaine en la categoria Homes Open gràcies als 276 punts aconseguits. Molt a prop es van quedar els equips Raidventura.org amb 269 punts i el veterà Nafarroa Ke/CD Navarra amb 264 punts, segons i tercers classificats respectivament.

En la modalitat Dones Open van guanyar les corredores Jana Kink i Merike Vanjuk de l’equip OK Kape (207 punts). I, en Open mixte es va imposar l’equip Follet Fuby Mixte amb Daniel Castellà i Bàrbara Martínez que van aconseguir 224 punts.

En la modalitat de 6 hores, en la qual van competir 41 equips, Xevi Garcia i Santi Vilà van guanyar en Open Homes (131 punts). Molt a prop es va quedar el primer equip de les categoria Dones Open, on Cristina Rotxés i Isabel Eizmendi (XXO) van aconseguir 120 punts. I en Mixta l’equip AEMdeKP-Nordic Walking Sabadell Trail, format per Jordi Jiménez i Raquel Sánchez, va pujar al podi en primer lloc amb 119 punts.

En la modalitat popular de 3 hores, hi van participar 32 equips.

Des del Club Orientació Berguedà es vol agrair especialment el gran suport que hem rebut del Consell Comarcal; dels Ajuntaments de Berga, Gironella, Olvan, la Quar i Cercs; i de l’IES Guillem de Berguedà ja que la logística per aquest esdeveniment era especialment complicada i gràcies a aquestes institucions es va poder gestionar amb èxit a l’alçada de l’esdeveniment.

També es vol agrair l’esforç que han fet Casa Mas, La Formatgeria Artesanal Tiraval, Formatges La Bauma, Xocolates Naturcadi, Especialitats Viñas , Zanuy,  Caldo Aneto i El Graeller Rialler que han contribuït a tenir uns grans premis i a alimentar a corredors i organitzadors durant totes les hores de l’esdeveniment.

I per acabar, que no vol dir que en últim lloc, sinó que s’hauria de redactar a dalt de tot, agrair la tasca de tots els voluntaris que han posat el que ha estat al seu abast i disponibilitat per aconseguir un gran esdeveniment, amb tot el que això comporta (manca de son, fer equilibris a casa, etc.) A tots ells MOLTES GRÀCIES i, una vegada més, el COB ha demostrat ser un gran club integrat per un gran grup humà i això es reflecteix en l’ambient i en el nivell de les organitzacions.

En aquest enllaç podeu consultar els Resultats i hi trobareu fotos.

Si voleu revisar els recorreguts dels equips, aquí podeu trobar-hi la repetició del seguiment GPS.