CURSA LLARGA DISTÀNCIA
Es durà a terme durant el matí del diumenge 20 de novembre.
A part de les categories de Copa Catalana hi haurà també els circuits populars (GROC, TARONJA i VERMELL).
SORTIDA I ARRIBADA
Qui vulgui podrà deixar la jaqueta i/o el got a la mateixa sortida i en acabar ho baixarem al Centre de Competició.
Recordeu que s’ha de passar pel Centre de Competició per descarregar l’sportident (xip electrònic) i, si voleu, avituallar-vos.
Mapa i terreny
Cal Companyó és un mapa cartografiat segons la normativa ISOM 2017 pel búlgar Dian Bonev durant la primavera del 2021. Aquest mapa s’ajunta amb el mapa ja existent de Els Plans de Rotllan, cartografiat per Edu Vizcaya i Pau Curriu l’any 2010. Una part d’aquest mapa ha estat cartografiat de nou, i l’altra s’ha adaptat a la ISOM 2017.
El conjunt del mapa té una grandària d’uns 6,5 km2.
El terreny és molt variat. Hi trobem prats de pastura, molt bosc (la majoria blanc), xaragalls de totes mides, zones amb moltes pedres, rierols, grans tal·lussos i una bona xarxa de camins. Tot això combinat amb uns desnivells mitjans/alts.
A la dreta, el mapa que es va estrenar en els 2DB21.
A sota, mostres del mapa de Cal Companyó i Els Plans de Rotllan.
Distàncies i desnivells
Notes del traçador
La cursa de LLD d’enguany transcorre per una zona amb grans contrasts morfològics (zones de xaragalls i sòls erosionats, camps de pastura amb pendents suaus, boscos amb grans desnivells i microrelleu i zones molt concretes amb agrupacions de roques, barrancs i tallats impressionants), tota aquesta diversitat, juntament amb una bona xarxa de camins i corriols fa que sigui un mapa amb una gran quantitat d’elements que ajudaran a orientar-nos i que en conseqüència faran que sigui una cursa amb un grau de dificultat tècnica entre mitja i alta, mai arribant a extrema. Però alhora aquest contrast morfològic va acompanyat d’un gran desnivell que fa que els traçats siguin d’un nivell d’exigència física molt elevada. Per tant, les eleccions de ruta marcaran les diferències en la classificació final.
Referent a la vegetació, ens trobarem sobretot boscos de pins, roure i alzines bastant penetrables i també grans extensions de boixos. El cartògraf representa aquestes boixedes amb un verd 1 o 2 o inclús amb zones de trams ratllats, segons la seva visibilitat i penetrabilitat… però a causa de la plaga de la papallona del boix aquestes boixedes presenten una bona visibilitat tot i que fan alentir la velocitat de cursa en creuar-los.
També cal comentar, que les zones de xaragalls no són d’un detall extraordinari, però els barrancs i cursos d’aigua més important estan dibuixats i es poden interpretar perfectament.
I finalment, informar que els filats elèctrics no estan dibuixats i alguns enrampen. També hi ha ramats de vaques amb vedells. Tot i que les hem trobat molt pacífiques recomanem reduir la velocitat en el cas de trobar-les i no fer moviments bruscos.
Marc Ballabriga
Jurat tècnic
- Controlador FCOC:
- Participant de la categoria Èlit: Alba Trabal
- Participant d’una altra categoria oficial: Pau Comerma
- Representant del club: Anna Garriga