LLiga Berguedà-O 2.0

La Lliga Berguedà-O 2.0 és una lligueta de curses d’orientació populars organitzada pel Club Orientació Berguedà i adaptada a l’era “post-Covid19”.

Curses

 • La Pobla de Lillet – 24 d’octubre (ANUL·LADA)
 • Cal Rosal (Olvan) – 21 de novembre
 • Castell de l’Areny – 12 de desembre
 • Montclar – 19 de desembre

Format de cursa: ROGAINE!

Serà una cursa d’orientació en format ROGAINE, en el qual els participants competeixen en equips i rebran un mapa per participant amb totes les fites, amb el qual hauran d’aconseguir el màxim nombre de punts amb un màxim de 2,5 hores (o 1,5h per a la categoria familiar).

El recorregut és lliure però en cas d’arribar tard es descompta 1 punt per cada minut de més que s’utilitza.

Cada punt de control té un nombre que l’identifica (p.ex: 56) i la puntuació que aporta a l’equip quan el troba és sempre el número de les desenes (p.ex: 71 aporta 7 punts). Per això una bona estratègia en el recorregut permetrà a l’equip aconseguir un nombre major de punts.

Els equips han de ser d’entre 2 i 6 persones, per a evitar aglomeracions als controls. En cas de trobar tots els controls, l’equip guanyador serà el que ho hagi aconseguit en el menor temps possible.

Inscripcions

Les inscripcions es fan per equips i estaran obertes fins al dijous a les 23.59h de la setmana prèvia a la cursa.

En cas que no tots els corredors de l’equip tinguin les mateixes condicions (jove/adult o Federat/No federat) hauran de realitzar les inscripcions per separat, però indicant el mateix nom de l’equip.

Les inscripcions es faran online, mitjançant la web de la FCOC o aquest enllaç: http://inscripcions.orientacio.cat:8000/#/form/races

Preus:

 • Adults Federats FCOC – 9,5€
 • Menors (-18) Federats FCOC – 7,5€
 • Adult No Federat FCOC – 11€ (llicencia temporal inclosa)
 • Menor (-18) No Federat FCOC – 9€ (llicencia temporal inclosa)

El mateix dia de la cursa NO hi haurà inscripcions d’última hora per minimitzar el contacte i el risc, alhora que evitem imprimir mapes extres.

Per a poder reservar una hora de sortida s’haurà d’omplir aquest qüestionari:  https://forms.gle/RytxMPXoJqKXwVHe8

Amb una persona per equip és suficient i el divendres previ a la cursa es publicarà les hores de sortida i s’enviarà als que hagin omplert el formulari mitjançant correu electrònic. Així evitarem aglomeracions a la sortida.

Avituallaments

No hi haurà avituallament durant la cursa ni tampoc un cop acabada degut a les mesures sanitàries pel COVID. Per això recomanem als participants que portin l’avituallament que necessitin durant el recorregut i que posteriorment puguin consumir en els bars i restaurants de la zona, per a seguir donant suport als petits pobles del Berguedà que ens acullen en aquestes curses.

Sortides

Les sortides seran esglaonades, des de les 9.00h fins a les 10.30h.

Cada 5 minuts hi haurà una sortida de 10 corredors.

Tot i així, cada participant haurà d’estar a la zona de sortida 15 minuts abans de la seva hora, on s’explicarà a cada grup les normatives, el funcionament i es repartirà el mapa, per a poder preparar l’estratègia durant 10 minuts abans de sortir. Durant aquesta estona, aquests corredors formaran el “grup bombolla” i estaran aïllats de la resta en un espai separat, fins el moment abans de la sortida.

Arribades

A la zona de meta hi haurà 3 fites per a marcar l’arribada (totes seran igual d’útils), per a que no es generin aglomeracions i tothom pugui triar la que més li interessi. Abans de la sortida tots els participants veuran aquests controls i podran identificar-los per no tenir dubtes a l’hora de l’arribada.

Un cop es marca la meta, es demana als participants que abandonin la zona de meta per evitar aglomeracions i permetre que altres participants puguin arribar amb seguretat.

Protocol Covid

Les mesures per evitar el contagi del COVID seran les següents:

 • Utilització de la mascareta obligatòria en tot moment previ i posterior a la cursa. Així fins al moment en que cada corredor marca la fita “START” no se la pot treure i en el moment en que marca la fita “FINISH” se l’ha de tornar a col·locar immediatament.
 • Disposarem de gel hidroalcohòlic a la zona de sortides i també a la zona d’arribades, que també serà obligatoris just quan els participants entrena a la zona de sortida i també quan acaben la cursa.
 • La responsabilitat de seguir les mesures proposades tant per l’organització com pel departament de salut és de cada un dels participants, i en cas que no es compleixin l’organització no es farà responsable de les conseqüències.

Durant els mesos que dura la lliga les mesures sanitàries poden variar molt, per tant des de l’organització ens guardem la possibilitat de modificar qualsevol apartat del funcionament de les competicions, i inclús si fos necessari, la seva suspensió per a garantir la seguretat de tots els participants i dels veïns de les diferents poblacions que ens acullen.

Sistema de cronometratge

Per a ser el màxim de respectuosos amb la normativa COVID s’utilitzarà l’APP de MICROSPRINTS per a fer el cronometratge de les curses, on tots els participants han de descarregar-la als seus mòbils i escanejar els codis QR que van trobant en cada una de les fites del recorregut. Així, al final del recorregut es calcula automàticament els punts i es fa la classificació online, disponible també a temps real!

D’aquesta manera reduïm el contacte amb el material, ja que ningú ha de tocar les fites i tothom pot fer servir el seu propi dispositiu.

És molt recomanable descarregar-se l’APP prèviament (o actualitzar-la), que està disponible per ANDROID i IOS, per agilitzar el funcionament el dia de la cursa.

Recomanem que tots els participants de cada equip utilitzin l’APP, per a poder certificar que l’equip va junt en tots els controls i alhora poder-ho utilitzar en cas que hi hagi alguna incidència en els resultats d’algun dels corredors. En la classificació final només apareixerà la puntuació final l’equip i el temps del corredor que hagi tardat més temps (sense incidències).

Mapes

El mapa que s’entregarà als participants està sempre composat de diferents parts, en funció de cada una de les curses, per a fer-ho tot molt més interessant per als participants.  Cada una d’aquestes parts de mapa tindrà controls repartits però podran ser de diferents modalitats i escales, majoritàriament ROGAINE a escala 15.000 però també habitualment amb mapes d’orientació a peu o microsprints.

Entrenaments pels més professionals

Per a aquells que vulguin augmentar el nivell d’entrenament, es proposarà un ordre de controls, pensats de manera que generin un recorregut tècnicament interessant per a fer un entrenament de curses d’orientació a peu.

D’aquesta manera, els participants més experts podran comparar-se entre ells i alhora exigir-se més tècnicament i físicament, utilitzant el mateix mapa que la resta de participants.