CAMPIONAT DE CATALUNYA DE LLARGA DISTÀNCIA

Es durà a terme durant el matí/migdia del dissabte 16 de novembre.

A part de les categories de Copa Catalana hi haurà també els circuits populars (groc, taronja i vermell).

Mapa i terreny

Sant Corneli i El Jou és un mapa que vam estrenar l’any passat. Ha estat cartografiat pel rus Serguei Simakin durant l’estiu del 2018 amb un mapa base fet per Pau Llorens. Com tots els treballs d’en Serguei, mapa amb molt detall i ben treballat per una bona lectura.

El terreny és canviant quant a vessants i inclinacions. També ho és quan a tipologies d’us del sòl, doncs hi trobarem en bona part pastures, però també antigues feixes i bosc amb diferents tipus de penetrabilitats. La xarxa de camins no és massa extensa. Això sí, de pedres, talussos i rases no n’hi falten.

Distàncies i desnivells

Notes del traçador

El Campionat de Catalunya de llarga distancia serà una cursa dura tant per el terreny com per el desnivell acumulat que serà important.

En general es correrà per zones obertes i semi obertes de terreny rústic combinat amb zones de moltes roques majoritàriament a la vesant oest del mapa. A la zona nord trobarem una zona més boscosa tot i que amb força vegetació que dificulta la progressió.

En general els verds són passables, però evidentment caldrà lluitar-hi.

El terreny és rústic i dur, amb zones força irregulars on haureu d’anar amb compte de no patir torçades als turmells, per tant, recomanem protegir-los i també les cames, ja que la vegetació baixa hi és present i força dura.

Les sabates de claus són recomanables però no imprescindibles.

La cursa creua una carretera que no és molt transitada però estarà oberta al trànsit de vehicles, aneu amb compte ja que alguns circuits la creuen més d’una vegada. No estarà prohibit circular-hi però recomanem no fer-ho. Els circuits HD10-HD12-OPEN GROC no la creuen.

En tot el mapa hi ha molts “vailets” o filats no dibuixats, alguns d’ells dobles o triples però es creuen bé i la majoria no porten corrent. Nosaltres no ens hem enrampat enlloc!

La majoria d’aquests filats es veuen bé, però en cas de trencar-ne algun, agraïríem que ens ho feu saber.

Hi han petites zones on han tallat no fa massa i hi ha brancada al terra que creiem que no dificulta gaire la cursa.

En el mapa hi haurà diversos punts dibuixats on tindreu aigua.

Els traçats passen per zones on és correrà la cursa de mitja distancia del diumenge, per tant, és posible que trobeu algún prebalisat d’aquesta cursa. Aneu amb compte i comproveu el número del control!

Hi ha una gran quantitat de roques i en el mapa hi ha zones on és imposible dibuixar-les totes i només hi són representades les més grans i característiques.

No s’han marcat zones prohibides però demanem que es respecti l’entorn.

Creiem que els traçats us faran gaudir d’un terreny dur, amb diferents tipus de terreny però agraït per a l’orientació, això sí, el desnivell hi és i es farà notar.

Esperem que gaudiu de la cursa. Molta sort a tots!

Jordi Vilaredes

Jurat tècnic

  • David Fitó (controlador)
  • Lluís Bedós
  • Adela Illamola