CAMPIONAT DE CATALUNYA NOCTURN

Es durà a terme durant la tarda/vespre del dissabte 3 de novembre, en diferent horari segons categoria. El Centre de Competició serà el mateix que el matí, al nucli de Sant Corneli.

Al tenir totes les categories de la Copa Catalana hi haurà també els circuits populars (groc, taronja i vermell).

Funcionament

Es faran dues sortides en massa, o sigui, tots els participants sortiran a l’hora. El lloc de sortida es farà des del mateix Centre de Competició.

La primera serà a les 17:30 (NO a les 18:00) i les categories que en prendran part seran:

  • HD10, HD12, HD14, HD16, HD18, Circuit Groc i Circuit Taronja

La segona sortida serà a les 18:30 i en prendran part:

  • HD20, HD21A, HD21E, HD35, HD40, HD45, HD50, HD55 i Circuit Vermell

Per tal de no afavorir els seguiments i que les curses siguin el màxim de competitives, hi haurà “papallones” en tots els circuits.

Tots els participants, tant els que surten a les 17:30 com els de les 18:30, hauran de portar frontal o algun sistema lumínic que els serveixi per veure-hi. Recordem que a les 18:30 hores pràcticament ja serà fosc i que la cursa transcorrerà majoritàriament pel bosc.

Mapa i terreny

Sant Corneli és un mapa que estrenem enguany. Ha estat cartografiat pel rus Serguei Simakin durant l’estiu d’aquest 2018 amb un mapa base fet per Pau Llorens. Com tots els treballs d’en Serguei, mapa amb molt detall i ben treballat per una bona lectura.

El terreny és canviant quant a vessants i inclinacions. També ho és quan a tipologies d’us del sòl, doncs hi trobarem en bona part pastures, però també antigues feixes i bosc amb diferents tipus de penetrabilitats. La xarxa de camins no és massa extensa. Això sí, de pedres, talussos i rases no n’hi falten.

Distàncies i desnivells

Segons les especificacions 2018 de la FCOC, “cada categoria d’edat disputarà el seu propi Campionat de Catalunya. Els Campionats de Catalunya absoluts només els disputaran les categories HD-Sènior. Les categories HD-Sènior  equivaldran a H21E i D21E per a la classificació de Copa Catalana. Les categories H/D21A no disputaran els Campionats de Catalunya, però sí que seran tingudes en compte per a la puntuació respectiva de Copa Catalana.”

Notes del traçador

La zona de competició per la cursa nocturna és troba al voltant del poble de Sant Corneli i es tracta d’un vessant en el que hi podrem trobar solcs d’erosió, terraplens, per on caldrà córrer amb molta precaució, però també hi trobarem prats per on es pot córrer molt bé.

Hi ha pendents moderades i fortes, especialment en els circuits més exigents.

Es molt recomanable el calçat de claus, especialment si plou. També es important portar les cames protegides. L’ús de la lupa pot ser útil, sobretot en els circuits que corren a 1:10000.

En els circuits mès llargs es travessa una carretera poc transitada, però TINGUEU MOLTA PRECAUCIÓ, recordeu que es de nit i potser un cotxe no us veu.

Els fils de les vaques no estan dibuixats en el mapa, però n’hi ha bastants. Tingueu precaució i si en trenqueu algun, ens ho comuniqueu per poder-lo arreglar.

Ramon Aubets

Jurat tècnic