Camp. de Catalunya de Relleus Mixtes Esprint

Es durà a terme durant el matí del dissabte dia 3 de novembre al nucli de Sant Corneli.

A part de la cursa oficial de relleus, hi haurà una cursa popular apte per a tothom.

Funcionament

La sortida serà en massa a les 11 del matí des del mateix Centre de Competició. L’arribada serà al mateix lloc.

 • Els mapes es donaran individualment al primer rellevista abans de la sortida, just uns minuts abans.
 • El rellevista que surt rebrà el mapa del rellevista que el precedeix.
 • Guanya l’equip el qual el quart rellevista traspassi la línia de meta abans.

El temps de cada relleu (o posta) serà de 10-12 minuts per als equips capdavanters, fent un total de 40-48 minuts tota la cursa. Serà, per tant, una cursa molt ràpida i vistosa. A això hi hem de sumar les típiques dispersions de les curses de relleus i el pas d’espectadors a 2-3 minuts de finalitzar la cursa.

Es cronometratge es farà amb Sportident Air, però funcionarà amb tot tipus de pinça electrònica. Només s’ha de tenir present que qui corri amb Sportident Air tindrà un lleuger avantatge sobre els demès corredors.

Categories:

 • Cadet (fins a 16 anys)
 • Júnior (17 a 20 anys)
 • Sénior (categoria absoluta)
 • Veterà (35 a 44 anys)
 • Màster (45 anys o més)

Els equips que vulguin esdevenir Campions de Catalunya de Relleus Mixtes Esprint hauran de complir aquests requisits:

 • Estar en possessió del Carnet Catalunya Orientació de la FCOC (tots els participants)
 • Equips de quatre corredors segons aquest ordre: Fèmina – Mascle – Mascle – Fèmina
 • Tots els membres han de pertànyer a la categoria que vulguin participar o a una d’inferior (exemple: un Veterà o un Júnior poden córrer a Sénior, però no al revés).

Podrà prendre part de la cursa tothom que ho vulgui, tot i que els equips que no compleixin aquests requisits ho hauran de fer fora de competició.

La cursa popular sortirà a partir de les 11:15 amb base start, i fins a les 12:15. Per tant, no hi haurà hores de sortida. Es podrà sortir a l’hora que es vulgui mantenint un cert ordre.

Mapa i terreny

Sant Corneli Poble és un mapa elaborat específicament per aquesta cursa de relleus. Ha estat cartografiat per Pau Llorens durant el setembre de 2018.

Terreny majoritàriament urbà, amb blocs de pisos, cases aïllades, carrers a diferents nivells, passos soterrats, escales per aquí, escales per allà, zones ajardinades, etc… i alguna sorpresa més!

Distàncies i desnivells

Notes del traçador

El Campionat de Catalunya de Relleus Mixtes Esprint es disputarà al nucli urbà de Sant Corneli de Cercs, una antiga colònia minera amb gran quantitat d’edificis socials, blocs de pisos, carrerons i petits ponts per accedir als diferents nivells d’algunes construccions. Tot junt genera un mapa petit, amb un desnivell considerable, i amb una gran quantitat de passos que farà treure el màxim de cada elecció de ruta. Els traçats, tots amb un pas d’espectadors OBLIGATORI i amb un gran nombre de controls propers estan pensats per generar dificultats tècniques i eleccions de ruta en la majoria dels trams. La gran quantitat de fites properes repartides pel mapa i els nervis habituals en una cursa de relleus pot generar errors en els participants, motiu pel qual s’aconsella COMPROBAR CODIS i MIRAR DESCRIPCIONS DE CONTROL. Aquestes últimes només es trobaran en el mapa, però serà un element important per a l’elecció de ruta en alguns trams. Estem convençuts que gaudireu corrent tant o més que nosaltres ho hem fet preparant-ho, així que us hi esperem!

Pau Llorens